fbpx

Logopeedia

Logopeed tegeleb kõne- ja keelehäiretega inimeste hindamise, diagnoosimise ja raviga. Ta aitab parandada kõne, hääle, suhtlemise ja neelamisega seotud oskusi. Logopeed töötab erinevas vanuses lastega ning aitab lahendada hääle kvaliteedi, artikulatsiooni ja kõne arengu probleeme, aitavad kõnerütmi suunata ning korrigeerib neelamise häired. Logopeed kasutab erinevaid tehnikaid ja harjutusi, et aidata inimestel suhelda ja väljendada end selgelt ning sujuvalt.

Logopeediline esmane konsultatsioon (60 min)

Logopeed annab hinnangu lapse kõnele ja konsulteerib vanema, kuidas toetada oma lapse kõne arengut. Vajadusel lepitakse kokku edaspidine kõneravi teraapia plaan.

 

 

Logopeediline korduv konsultasioon (45 min)

Kõneravi teraapia lapsele. Erinevad teraapia valdkonnad on  häälikuseade, sõnavara arendamine, lauseloome ja tekstiloome arendamine, grammatiliste struktuuride parandamine, silbistruktuuride parandamine, kõnesujuvuse teraapia, hingamise  ja neelamise õige mustri kujundamine ning kõnearendus.

 

 

Lapse hindamine J. Strebeleva metoodikaga (kuni 60 min)

Metoodika on välja töötatud Venemaa Haridusakadeemia Moskva Korrektsiooni-pedagoogika  instituudi professori Jelena A. Strebeleva poolt. Antud metoodikaga antakse hinnang lapse psüühika arengutasemele ja kõne arengule ning annab ülevaate lapse tugevatest ja arendamist vajavatest oskustest. Saadud teadmised lapse arengutaseme kohta aitavad koostada lapsele optimaalse teraapiaplaani.

 

 

Logopeediline massaaž (30 min)

esmane vastuvõtt

korduv

Logopeediline massaaž on kõneaparaadi lihaste lõdvestamiseks, toniseerimiseks ja sensoorika stimuleerimiseks. Teraapias kasutatakse erinevaid massaaži võtteid ja harjutusi. Massaaži teostatakse nii manuaalselt, kui kasutades spetsiaalseid massaaži sonde. Logopeediline massaaž on üks kõneravi toetav teraapiavõte, mida kasutatakse tihti kombineeritult häälikuseadega.

 

 

Neurodefektoloogilise hindamine kuni 2 h

Neurodefektoloogilise diagnostika on testide meetod, mille käigus antakse hinnang kõnele ning tunnetustegevuseks ja psüühiliste protsesside tööks vajalikele ajutöö protsessidele. Diagnostika aitab koostada lapsele teraapiaplaani edasiseks optimaalseks arendustegevuseks.

 

 

Logorütmika/kõnevõimlemine. 2-4 last grupis, 45 min

Kõnesujuvuse teraapia kogelejatele. Aitab lisaks kõnetakistuse ületamisele tõsta lapse suhtlemise kindlust, arendada kordinatsiooni, õiget kõnehingamist, tähelepanu juhtimist ja püsivust, mäluprotsesse ja grupis koostööoskusi.